Bivak Kroatië

Bivak Kroatië

Wil je weten wanneer en waar we de komende jaren op bivak gaan? Neem hier dan een kijkje!

2018 zal opnieuw een speciaal jaar worden voor onze Chiro. Want voor de eerste keer in ons 75-jarig bestaan gaan we op buitenlands bivak. Van zaterdag 28 juli tot en met woensdag 8 augustus 2018 gaan we met z’n allen naar Pula, de hoofdstad van de provincie Istrië in Kroatië . In deze brief willen we nog eens alles op een rijtje zetten en een antwoord te bieden op de meeste van jullie vragen.

Waarom op buitenlands bivak?

Een kamp in Kroatië is iets om naar uit te kijken. En als kind en jongere zeker! Het wordt een unieke ervaring in hun/ons nog jonge leven! In deze tijd is het ook betaalbaar geworden en met JEKA jeugdreizen, hebben we een goede en ervaren reispartner. Daarnaast hoorden we al heel wat positieve verhalen van bevriende jeugdbewegingen. Tenslotte gaf tijdens onze onlinebevraging in mei 2016, 98% van de ondervraagden aan, dat ze voor het idee gewonnen waren.

Wat is JEKA?

JEKA vzw is sinds 1960 al gespecialiseerd in buitenlandse reizen voor groepen (jeugdbewegingen, scholen, mutualiteiten, sportclubs, vriendengroepen, orkesten,…) tegen kostprijs. Ze zorgen voor de logistiek: het vervoer, het logement, de levensmiddelen en de service ter plaatse. JEKA is wettelijk erkend (licentie A1205), en is verzekerd bij het Garantiefonds Reizen.

Wie gaat er mee?

We kiezen er voor om met de hele groep op buitenlands bivak te gaan. Dus ook onze kleinste leden, de speelclubbers en rakkers zijn welkom! Dit omdat de duur van het kamp gelijk is aan een normaal kamp , enkel de locatie is verderaf. Ook bij andere kampen (bv. mutualiteiten enz.) gaan al zesjarigen mee. Daarnaast is er de uitstekende omkadering van leiding, vb, keukenploeg en JEKA! Een buitenkans dus!

Wat is de kostprijs?

De deelnameprijs is 296 euro. Deze prijs is voor 12 dagen bivak inclusief busreis, verblijf, eten, begeleiding en verzekeringen. Nog geen 25 euro per dag dus! Onze Chiro betaald 469 euro* per persoon aan JEKA en legt dus 173 euro per persoon bij. Dit kan dankzij de opbrengst van onze Bompad Party. (*ondertussen heeft JEKA de prijs dit jaar naar 525 euro gebracht, maar wij krijgen de oude prijs nog… een buitenkansje dus!). Voor families is er 30 euro korting vanaf de tweede deelnemer. Op zaterdag 17 februari 2018 organiseren we een bonte eetdag en met de opbrengst hiervan willen we onder meer jullie bijdrage nog laten dalen. Meer volk = meer korting! Zo hopen we alles betaalbaar te houden en iedereen mee op bivak te krijgen. Daarnaast werken we ook samen met de vzw Rap op Stap, om er voor te zorgen dat alle kinderen mee op bivak kunnen. Meer info op www.horizontvzw.be. Vergeet ook niet dat je een gedeelte van de kostprijs terugkrijgt via je mutualiteit en dat je het ganse bedrag kan aftrekken van je belastingen.

Is er een spaarplan?

Ja, zo’n 25 personen zijn al aan het sparen sinds september 2016. In oktober 2017 voorzien we een tweede instapmoment: ofwel spaar je tot mei elke maand 37 euro (in totaal 8 x 37 = 296 euro) ofwel betaal je het ganse bedrag in 1 keer. Per maand dat we sparen bij JEKA, krijgen we extra budget om ter plaatse te gebruiken bij speciale activiteiten (boottochten, uitstappen, bbq…). Dit is 17 euro budget per persoon ter plaatse extra.

Kan ik later annuleren?

Ja. Annuleren is ook mogelijk. Hou er wel rekening mee dat we (u en de Chiro) tot 30 dagen voor het vertrek 75 euro verliezen. Tussen 30 en 8 dagen verliezen we 60% en vanaf 8 dagen voor het vertrek verliezen we 100% van het totaalbedrag. Bij een geldige reden: ziekte, ongeval, overlijden in de familie krijg je op vertoon van de bijhorende documenten het volledige bedrag terug.

Waar kan ik meer info over de kampplaats vinden?

Ga eens kijken op www.jeka.be of volg onze facebookpagina. We posten er regelmatig foto’s en filmpjes van het buitenlands bivak op. Op https://youtu.be/8Tg3Ksc0HuA kan je een filmpje van de kampplaats terugvinden. Onze kampplaats is gelegen in Ucka, op enkele kilometers van Pula.

Hoe kan ik inschrijven?

Stort vanaf oktober het spaarbedrag of het ganse bedrag op IBAN BE50 7310 1113 0218 van Chirojongens Sint-Marten met in de mededeling ‘naam lid + afdeling + kroatië’. Maak daarna een automatische opdracht om tot en met mei 2018 het spaargeld (37 euro per maand) te storten op idem rekening, met idem mededeling. Wegens technische redenen vragen we om dit iedere maand voor de 5de dag te doen.

Is er een bezoekdag?

Neen, er is geen bezoekdag. Bezoeken worden ook niet toegelaten omdat het niet eerlijk is ten opzichte van andere ouders / kinderen die niet deze mogelijkheid hebben.

Zijn er andere verplichtingen?

Ja, iedere deelnemer dient zeker de volgende documenten te bezitten: een ID of KIDS-ID die nog geldig is gedurende de ganse verblijfsperiode en een Europese kaart van de mutualiteit. Alle minderjarige deelnemers dienen te beschikken over een ‘reistoelating voor minderjarigen’, te verkrijgen op het stadskantoor van je gemeente (meer info hierover in het kampboekje dat in het begin van volgend jaar zal verschijnen).

Wij hopen met deze info voldoende antwoorden te bieden op jullie vragen en kijken alvast uit naar de inschrijving van jullie zoon! Indien er bijkomende vragen zijn, aarzel niet om de afdelingsleiding of VB Dieter aan te spreken!

Hieronder staat het boekje uit 2017, zodat je een idee hebt waar een bivak voor staat. Alle leden krijgen dit in mei-juni mee naar huis!

Oefen alvast onze bivakliedjes via deze link!

 

 

Bewaren